1976 – 1982

Jan debuterer som pasjegutt i filmen Reisen til Julestjernen og blir bergtatt av en verden av kameraer, eventyr, skuespillere og kunstnerisk mangfold.

Senere blir han postergutt sammen med Hanne Krogh på plakater og platecovere for den norske filmklassikeren.  Hans vennskap med Hanne Krogh står sterkt den dag i dag.  I årene fremover deltar Jan i en rekke norske spillefilmer og TV-produksjoner bl.a. Halvsju og Ungdommens Radio-avis for NRK.

Jan deltar som skuespiller i flere av Elisabeth Gordings teaterproduksjoner i Oslo Konserthus, er fast elev ved Kirkenærs Ballettskole i Oslo og ved drama-linjen ved Hartvig Nissen skole. Han er hyppig deltager i diverse revyer, danseshow, teaterproduskjoner og konserter etc.

Men Jan er også ungdomsmusiker i Nordstrandhøgda Symfoniorkester, og under orkesterfestivalene i perioden 77-79 opptrer Jan som cellist med orkesteret både i Grieghallen, Ibsenhuset og ved Ringve Museum i Trondheim. I tillegg til cello spiller Jan også piano i flere år. Disse instrumentene og konsertene gir Jan en viktig basiskunnskap innen musikk som har vært viktig for ham gjennom sine mange år som showprodusent.

I 1980 blir Jan innskrevet i Team Modellbyrå, og fullfører året etter modell-eksamen og blir raskt en ettertraktet ungdomsmodell i Oslo, men da gjennom byrået Roxy fordi Team mener at Jan fremdeles er for ung. Senere går imidlertid Jan tilbake til byrået Team.

Som danser blant annet hos Kristine Glennes og i Bærum dansekompani, opplever bl.a. Jan og opptre sammen med Randy Crawford.

Både som solovokalist blant annet i bandet The Tramps, blir Jan plukket ut til å delta i flere konsert-produksjoner og tidlige musikk-videor bl.a. for bandet Banzai. i samarbeid med Ole A. Sørli, Geir Bjørhovde og Torstein Bieler spiller Jan inn flere låter i studio i Oslo, planen er å få platekontrakt i utlandet.  Jan er også ”turneroader” for blant annet Jahn Teigen og Duane Ulvefot (Loken) norgesturne i 82 – 83 og lærer mye om turnelivet i Norge.

Etter hvert har Jan også hatt statist og småroller i mange norske spillefilmer bl.a. ”Galskapens Stillhet”, ”Operasjon Cobra”, ”Hocky-feber”, ”Hustruer”, ”Olav den heilage” og har i en alder av 17 år blitt en “liten” ringrev i bransjen. I 1982 tar Jan initativet til den Marilyn Monroe filmserie som Kinoteket i Oslo presenterer i forbindelse med 20-årsjubileet for filmstjernens død.