1991
Jans innflytelse og synlighet i norsk mote- og mediabransje var økende, og forespørslene strømmet inn fra hele landet. I 1991 kjøpte Jan sveitservillaen Villa Heia fra 1865 på Nordstrand i Oslo.  Eiendommen ble total-rehabilitert ved å innebygge den gamle villaen i et nytt skall – resultatet var annerledes og spennende, og en Nordstrandsvilla var reddet fra riving.  Jan var selv arkitekt og prosjektleder for prosjektet.

Eiendommen ble arnested for mange medieprosjekter og mye selskapelighet med et”fargerikt” klientell  fra underholdnings- og motebransjen i inn og utland.  TV4 fornyet Jans kontrakter og utvidet sitt fokus på trender og livsstil. Trendmagasinet, som etter hvert var blitt en av TV4’s mest sette serier fikk sendetid hele 4 dager i uken.  I 1991 etableres moteskolen Esmod for å gi en norsk fagopplæring innen søm og design – samtidig etableres ”The Smirnoff international fashion award”, for å gi et nytt, norsk design-talent en internasjonal plattform.  I 1991 og 92 produserer Trendmagasinet program om prisen, og 1993 blir Jan også programleder og produsent for prisutdelingen.

I 1991 engasjerer Jan seg i flere rive-saker for å stoppe rivingen av verneverdige hus – han klarer å redde Nor Herregård på Kongsvinger, men må gi opp flere gamle villaer i Oslo, bl.a. Karenslyst løkke og en skyssstasjon fra 1700 tallet langs Mosseveien.