2005Jan er både programleder og produsent og med seg på scenen har han både statsråder, kunstnere og prisvinnere fra inn og utland – blant annet Per Spook, Pia Myrvold, Petter Stordalen, Hanne Boel, Carola, Bertine Zetlitz, Baron von Bulldog, Jonny Nymoen, Edvard John etc.  Men hovedattraksjonen er den praktfulle 100-års-visningen som tar publikum med storm. Rubicon produserer TV-produksjonen for TVnorge og TV2 sender samtidig direkte fra arrangementet i nyhetsbolker utover hele kvelden.  Showet er en så stor suksess at 100-årsvisningen 2005 på oppfordring turnerer landet og besøker hele 25 byer i jubileumsåret.  TV2 produserer også en vakker kavalkade fra showet som sendes i september 2005.

Samme år fullføres byggingen av Kulturhaven og det presenteres flere konserter og foto-opptak fra eiendommen som figurerer i landets interiørmagsiner, med viktig fokus på bygningsvern.

I 2005 inneleder Jan en spennende dialog med legendariske Dame Vera Lynn, og hennes agent Nigel Angel i London, for å produsere en dokumentarfilm om hennes liv og karriere. Jan får bekreftet både filmstøtte fra Norsk Filmfond og distribusjon via TV2 og History Channel. Men rett før opptaksstart i 2006 ser desverre en aldrende Dame Vera seg nødt til å tre ut av prosjektet grunnet svakere helse. Jan var svært lei seg for at prosjektet ikke lot seg realisere, men svært glad for den positive kontakt og dialog med Dame Vera Lynn.