2007Mediedekningen er enorm, men fokuset ligger både på OFA’s show og konfliktene internt i motebransjen.  For første gang føler Jan at han begynner å bli lei av hele motesirkuset, han tilbringer derfor resten av året i London med prosjektutvikling bare avbrutt av OFA’s høstturne i oktober –  kategorien Årets Motebutikk har blitt en hel industri, og krever en betgydelig opptrapping og administrasjon som gradvis begynner å slite på OFA´s organisasjon.

Samtidig innleder Jan et spennende samarbeid med aktører rundt den internasjonale teaterfestivalen i Edinburgh og utvider sine engasjementer i London betydelig dette året, som forøvrig bringer både sorger og gleder.

Jan er for første gang Lord John Days gjest ved The Royal Enclosure ved Ascot Races.  Dessverre er det også dette året at Jans kunstneriske mentor Ian Adam dør.  Jan er med-arrangør av den store begravelsesseremonien i London i St. James Church med navn som Andrew Lloyd Webber, Jeremy Irons, Anthony Andrews, Michael Crawford, Elaine Page, Sarah Brigthman, Helene Bonham Carter, og Maggie Smith på gjestelisten for sørgehøytideligheten.

Boken Kulturhaven ”Historien – kampen – eventyret” kommer ut i ny og utvidet versjon, dette er 2. utgave, og etablerer seg som en respektert politisk pamflett innen norske bygningsvernkretser.