2013


I februar 2013 produserer Jan Oslo Fashion Awards hovedprisutdeling på Edderkoppen Teater i Oslo.

Jan reiser deretter til London for å prosjektutvikle forestillingen One Night Only, og senere til LA for å besøke sin sønn filmregisøren Christian Frederick Schüssler. Jan befinner seg dermed i Hollywood midt under Oscar uken, og får overvære flere glitrende og faglig spennende anledninger. Dette bidrar til at han knytter mange nye spennede kontakter både for sine egne og sønnens prosjekter.

Jan velger dertetter igjen å tilbringe store deler av året i London, hvor han fullfører sin nye bok, ”Sentiment” som lanseres i november 2013.  Praktverket ”Sentiment” er en hyllest til den spesielle kunstform Jan sammen med Kjetil Strandabø har utviklet gjennom de siste 20 årenes bygningsvern, kunst og kulturuttrykk.  Men boken er også en selvbiografisk reise gjennom en omfattende og unik norsk kunstnerkarriere. Boken lanseres 29. november i Kulturparken Nor, og får strålende kritikk og mange lovord. Boken omtales som intet mindre enn et kunstverk, og overrekkes Riksantikvar Jørn Holme under en mottagelse 9. desember 2013.

I 2014 har Jan premiere på sin nye forestilling ”One Night Only”.  Jan arbeider også med prosjektutvikling blant annet av dokumentarfilm-prosjektet, ”Dronningsomre”, og en planlagt større forestilling i 2015.